Skip to main content

Kattenbak Test 2024

 

De beste kattenbak vind je hier

Hieronder kun je al direct de beste kattenbak voor iedere prijsklasse terug vinden, met deze kun je al zeker niet misslaan.

Kattenbakken kopen

 

De beste kattenbak voor ieders budget

 

kattenbak

PeeWee XXL EcoDome

High End

kattenbakken vergelijken

PeeWee Kattenbak EcoHus

Mid Range

kattenbak kopen

Beeztees Romeo

Budget

 

beste kattenbak

Meestal is de keuze aan kattenbakken zo groot dat je letterlijk verdrinkt in het aanbod, vandaar dus onze keuze om de 3 winnaars voor iedere prijsklasse bovenaan onze website uit te lichten. Buiten deze 3 prijsklasse zul je ook nog populaire alternatieven vinden die we verder op deze pagina bespreken.

✅ Uitgebreid consumentenonderzoek

✅ De beste kattenbakken

✅ Reageer en geef jouw feedback

✅ Informatief referentiepunt voor kattenbakken

✅ Betrouwbare partners

De beste kattenbakken vind je hier

Als jij een kat hebt weet je dat je kat dagelijks comfortabel zijn behoefte moet kunnen doen. Iedereen met een kat heeft een kattenbak. Deze pagina is hier niet om te zeggen dat jouw kat een kattenbak nodig heeft maar om je te helpen de juiste kattenbak te kopen voor je viervoeter.

De juiste kattenbak kopen die perfect bij je kat past is een lastige klus. Er zijn verschillende factoren waarmee je rekening moet houden vooraleer je over gaat tot de aankoop van een kattenbak. Deze pagina helpt jou de beste keuze maken voor je kat. Niet alleen het formaat van een kattenbak is van groot belang ook andere factoren spelen een grote rol en niet alleen voor je kat maar ook voor jezelf.

Meestal heb je de keuze uit openkattenbakken waar je kat zo in kan lopen dus zonder wanden en plafond. Deze kattenbakken zijn het best geschikt aangezien zo geurhinder voorkomen en kattenvulling niet langs de kattenbak kan komen. Dan zijn zelfreinigende kattenbakken die de uitwerpselen en urine van je kat absorberen waarna ja het heel makkelijk op kunt ruimen.

Tegenwoordig is het zoeken naar de juiste kattenbak een lastige klus. Er zijn honderden kattenbakken verkrijgbaar, je verdrinkt letterlijk in het aanbod. Om deze reden is het team van dierhokje.nl op zoek gegaan de beste kattenbak.

Wij hebben een consumentenonderzoek gedaan en gekeken naar de meest populaire kattenbakken. Deze data hebben we gecombineerd met prijs en specificaties en zo hebben we een goed beeld gekregen welke nu echt de beste kattenbakken zijn. Bovenaan de pagina vind je de beste kattenbak voor iedere prijsklasse. Als je nog meer keuze wilt geen nood. In onze TOP 10 kattenbakken hieronder vind je de beste modellen in zijn assortiment. Als jij één van deze kattenbakken hebt kan je altijd zelf je review achterlaten op de reviewpagina’s. Jouw mening speelt ook een rol in onze eindbeoordeling.

TIP: Gebruik altijd kattenbakzakken in de kattenbak. Op deze manier gaat verversen van je kattenvulling veel beter en blijft je kattenbak schoon.

Kattenbak TOP 10

Model Review
1 Curver Kattenbak Curver Kattenbak

87.6%

“Mooi compleet met schepje en een mooi ontwerp!”

ReviewPrijs
2 Imac Easy Cat Imac Easy Cat

92.8%

“Mooie ruime en degelijke bak. Doet wat het moet doen en gemakkelijk proper te maken.”

ReviewPrijs
3 Beeztees Romeo Beeztees Romeo

86.8%

“Zeer betaalbare kattenbak voor ieders kat, het is groot en veilig in gebruik.”

ReviewPrijs
4 PeeWee XXL EcoDome Startpakket PeeWee XXL EcoDome

91.8%

“Het is een heel goede kattenbak door de opvangbak waar het zaagsel invalt. Geen geur en heel weinig afval.”

ReviewPrijs
5 Omega Paw Roll'n Clean Omega Paw Roll’n Clean

84.4%

“Doet prima wat ie moet doen! Super makkelijk.”

ReviewPrijs
6 MakeSure Kattenbak met lade MakeSure Kattenbak met lade

90.8%

“De kattenbak is heel mooi van kleur. Verder bied het privacy voor de kat doordat de bak goed afgesloten is.”

ReviewPrijs
7 PeeWee EcoHus Startpakket PeeWee EcoHus Startpakket

91.4%

“Hele fijne kattenbak en best zuinig in gebruik.”

ReviewPrijs
8 Eyzo Zelfreinigende Kattenbak Eyzo Zelfreinigende Kattenbak

93.2%

“Het werkt goed, ziet er mooi uit en is handig in gebruik.”

ReviewPrijs
9 Rotho Kattenbak Bailey Rotho Kattenbak Bailey

91.8%

“Eenvoudige kattenbak, het voldoet aan de verwachtingen.”

ReviewPrijs

 

Wat is een kattenbak?

 

Waarom een kattenbak kopen?

Katten zijn schone en zorgzame dieren, ze likken hun eigen meerdere keren per dag proper maar ook hun behoefte verbergen ze met zand. Een kattenbak zorgt ervoor dat je kan makkelijk zijn behoefte in kan graven.

Iedereen de een kat in huis heeft moet gewoon een kattenbak hebben als je dit niet hebt zal je huis al snel vol uitwerpselen liggen. Sommige katten die elke dag veel buiten gaan doen hun behoefte buiten. Niettemin is het aanbevolen dat je zelf dan een degelijke kattenbak in huis hebt.

Voordelen van een kattenbak

✅ Comfortabel voor je kat

✅ Voorkomt geuroverlast

✅ Makkelijk verversen van kattenvulling

✅ Zowel open als overdekt

✅ Goedkoop

✅ Verschillende formaten

✅ Optie zelfreinigend

✅ Prijs valt goed mee

✅ Meestal zijn ze van degelijke kwaltieit

Nadelen van een kattenbak

Het grootste nadeel is dat je het iedere dag moet schoonmaken en 1 x per week de volledige kattenbak moet verversen. Verder moet je kattenbakvulling er apart bijkopen en ook kattenbakzakken zijn aanbevolen. Een kattenbak verminderd de geurhinder maar denk eraan het neemt de geur niet volledig weg.

TIP: Als je een jonge kat of een kat van middelbare leeftijd hebt raden we een overdekte zelfreinigende kattenbak aan. Het beperkt de geurhinder, geen kattenvulling langs de kattenbak en de uitwerpselen zijn makkelijk op te ruimen. Let op, er zal altijd een geur op de kattenbak zitten dus regelmatig schoonmaken van de bak is aanbevolen!

 

zelfreinigende kattenbak

Hoe werkt een kattenbak?

Een kattenbak is een toilet voor katten. Een kattenbak is voornamelijk voor katten die nooit buitenkomen. Een kat die veel buiten komt doet zijn behoefte meestal buiten. Niettemin is het van belang dat er altijd een kattenbak in je woning staat als je een kat als huisdier hebt. Kattenbakken worden gevuld met grit dat de geur van urine absorbeert.

Een kat heeft na zijn behoefte meestal de drang om het te begraven en in een kattenbak met grit of kattenbakvulling kan hij makkelijk zijn uitwerpselen begraven.

Overdekte kattenbakken zijn de betere keuze voor jonge katten en katten van middelbare leeftijd. De reden waarom we overdekte kattenbakken aanbevelen is omdat deze de geuroverlast beperken en omdat er geen kattenbakvulling langs de kattenbak valt. Een overdekte kattenbak heeft altijd een ingang of klep vooraan waarlangs de kat naar binnen en buiten gaat.

Bij ouder katten moet je opletten met een overdekte kattenbak. Het kan soms een gedoe zijn voor hun om comfortabel in de kattenbak te passen, draaien en zijn behoefte te doen. Voor oudere katten raden we een open kattenbak aan. Zo heeft de kat meer vrijheid en ruimte.

De grootte van een kattenbak is de tweede belangrijkste eigenschap waar je op moet letten. Heb je een kitten? Een kleine kat of grote dikke kat dan moet je kattenbak het juiste formaat hebben voor je viervoeter. Maine Coone katten hebben een speciale kattenbak die extra groot is. Dus kijk goed naar de afmetingen van de kattenbak vooraleer je over gaat tot de aankoop.

 

Kattenbak Koopgids

 

Waar moet je op letten bij de aankoop?

Voordat je overgaat tot de aankoop van een kattenbak is het van groot belang dat je rekening houdt met zowel de grootte van jouw kat maar ook de leeftijd. Verder zijn er verschillende accessoires die niet mogen ontbreken bij de aankoop van een kattenbak. Hieronder verschillende aankoopcriteria waar je zeker op moeten letten tijdens het kopen van een kattenbak.

  • Grootte
  • Overdekt of open
  • Zelfreinigend
  • Kattenbakmat
  • Schepjes
  • Kattenbakzakken
  • Kattenbakvulling

Grootte

De grootte van een kattenbak is de belangrijkste eigenschap waarop je moet letten tijdens de aankoop. Ga na hoe groot je kat is en koop dan een kattenbak waar je gaat voldoende ruimte in heeft om comfortabel zijn behoefte te doen. Ons advies? Zorg ervoor dat de kattenbak ongeveer 1,5 keer de lengte van je kat is.

Gesloten of open

In een gesloten of overdekte kattenbak kunnen katten ongestoord hun behoefte doen. Verder hebt je minder last van nare geurtjes en komt er minder kattenbakvulling langs de kattenbak. Zoals je boven al kon lezen moet je rekening houden met de leeftijd van je kat. Oudere katten zitten niet altijd comfortabel in een gesloten katten bak dus houdt hier rekening mee. Een gesloten kattenbakken zijn aanbevolen voor “gravers”.

Zelfreinigend

Sommige kattenbakken zijn zelfreinigend dat wil zeggen dat er onder de kattenbak nog een andere bak zit waarin uitwerpselen en urine worden opgevangen. De bovenkant van de kattenbak blijft dus proper.

 

kattenbak

Kattenbakmat

Een kattenbakmat leg je voor de ingang van een kattenbak. Zo blijft eventueel urine en grit in het matje hangen bij het verlaten van de kattenbak.

Schepjes

Je moet altijd een schepje hebben voor het verwijderen van de uitwerpselen en urine in het grit.

Kattenbakzakken

Het is aanbevolen om altijd kattenbakzakken te gebruiken dit maakt het verversen van de kattenbakvulling aangenamer en ook zullen er geen uitwerpselen in de bak blijven hangen.

Kattenbakvulling

Kattenbakvulling heb je altijd nodig in de kattenbak. Zonder deze vulling kan je kan zijn behoefte niet doen. Het kost ongeveer 7 tot 20 euro voor een zak van 14-18 liter.

TIP: De grootte van je kattenbak is één van de belangrijkste specificaties waar je op moet letten. Ga de grootte van je kat eerst na en koop daarna een kattenbak waar je kat zonder moeite zijn behoefte in kan doen.

Maak je kattenbak iedere dag schoon. Je gebruikt dagelijks een schep om makkelijk uitwerpselen en urine in het grit op te scheppen. Verschoon de kattenbak 1 x per week gebruik kattenbakzakken om de kattenvulling er in zijn geheel uit te nemen. Het grootste voordeel is dat je dat kattenbak zelf niet moet reinigen.

Er zijn verschillende soorten kattenbakken met elk hun eigen voor en nadelen. Zo zijn er gesloten en open kattenbakken, zelfreinigende kattenbakken en kattenbakken met een hoge rand.

De geschikte grootte van een kattenbak is ongeveer 1,5 keer de lengte van je kat.

Het gebruik van kattenbakzakken is aanbevolen, niet alleen gaat het vervangen van de kattenbakvulling makkelijk het is ook hygiënischer. Urine en uitwerpsel blijft niet plakken in de bak.

Als je kitten of kat niet vanzelf zijn behoefte in de kattenbak doet moet je een handje helpen. Zet de kat in de kattenbak en maak gravende bewegingen met zijn pootjes. Je kat zal snel door hebben wat de bedoeling is.