Skip to main content

Krabpaal Test 2024

 

De beste krabpaal vind je hier

Hieronder kun je al direct de beste krabpaal voor iedere prijsklasse terugvinden, met deze kan je al zeker niet misslaan.

 

beste krabpaal

 

De beste krabpaal voor ieders Budget

 

krabpaal kat

Adori  Luna

High End

 

Krabpaal kopen

TecTake Lilou

Mid Range

 

krabpaal

Beeztees Serpa Wit

Budget

 

beste krabpaal 2020

Meestal is de keuze aan krabpalen zo groot dat je letterlijk verdrinkt in het aanbod, vandaar dus onze keuze om de 3 winnaars voor iedere prijsklasse bovenaan onze website uit te lichten. Buiten deze 3 prijsklasse zal je ook nog populaire alternatieven vinden die we verder op deze pagina bespreken.

✅ Uitgebreid consumentenonderzoek

✅ We hebben de modellen zelf geanalyseerd en getest

✅ Reageer en geef jouw feedback

✅ Informatief referentiepunt voor krabpalen

✅ Betrouwbare partners

De beste krabpaal vind je hier

Zoek jij een geschikte krabpaal die voldoet aan de strenge eisen van je kat? Zoek dan niet verder! Hier zal je alle informatie terugvinden over krabpalen. Wat een krabpaal is, waarom je kat een krabpaal nodig heeft en hoe het werkt. Dit is het referentiepunt voor krabpalen. Hier vind je de beste krabpalen.

Wij hebben een TOP 10 samengesteld met de beste krabpalen voor je lieve viervoeter. Om jou te helpen de geschikte keuze te maken hebben een de meest gestelde vragen beantwoord en ook een Koopgids samengesteld die alle factoren in de kijker zet waar jij zeker op moet letten bij de aanschaf van een krabpaal. Een krapbaal is de ideale keuze om jou kat of poes zijn eigen plekje te geven om de klauwen, klimmen en zich te verstoppen. Lees rustig verder om alles te weten te komen over krabpalen.

Een krabpaal is een paal met daaraan een ruwe stof bevestigd zoals Sisal of meubelstof, in sommige gevallen tapijtstof. Dit is de meest praktische kattenmeubilair, aangezien een krabpaal een kat zijn natuurlijke drang om te krabben / klauwen onderhoudt. Krabpalen zijn er meestal in vele vormen en eigenschappen zo zijn sommige krabpalen geschikt voor meerdere katten en hebbe deze ook speeltjes.
Een krabplank is eigenleuk hetzelfde als een krabpaal maar dan met een echte verticale plank naar boven ook met ene ruwe stof aan de buitenkant, ideaal voor je kat om zich uit te stretchen en te klauwen.
Een horizontale katten platform kan je zien als een kleine jungle voor je kat. Hier zijn meestal ook krabpalen geïntegreerd en andere speeltjes en meubels voor je kat. Soms komen zijn hebben deze platformen een rotsachtig reliëf. De verschillende soorten platformen komen in vele variaties.

Krabpaal TOP 10

Model Review
1 TecTake Lilou TecTake Lilou

94%

“Leuk om te zien dat alles stevig staat en de katten er blij mee zijn. Voor deze prijs ga je geen betere kattenboom vinden.”

ReviewPrijs
2 Adori-Krabpaal-Jesse review test Adori Jesse

90.2%

“Zeer stevige / stabiele krabpaal met 5 ligplekken en een hoogte van 180 cm. Als je meerdere katten hebt is dit het ultieme geschenk voor je viervoeter!”

ReviewPrijs
3 RHRQuality krabpaal RHRQuality Corner Coon

93.2%

“Deze XXL kattenboom / krabpaal is geschikt voor zware katten en staat heel stevig / stabiel. Het materiaal is duurzaam en de gebruikersbeoordelingen zijn positief.”

ReviewPrijs
4 Ebi Classic Eco Loona Ebi Classic Eco Loona

89.4%

“Minder geschikt voor oudere katten, ze moeten springen om op het bovenste plateau te geraken, al bij al een zeer degelijke stevige krabpaal met 3 ligplekken.”

ReviewPrijs
5 Ebi Classic Eco Highpost Ebi Classic Eco Highpost

88.4%

“Stevige stabiele krabpaal met een mooie prijs.”

ReviewPrijs
6 Feandrea Kattenboom Lichtgrijs XL Feandrea Kattenboom Lichtgrijs XL

89%

“Als u meerdere katten of extra grote katten heeft, dan is dit de geschikte kattenslaapkamer met voldoende ruimte. “

ReviewPrijs
7 Adori Krabpaal Luna Adori Krabpaal Luna

98.2%

“Deze krabpaal is groot, stevig en lekker zacht. Goede prijs prestaties!”

ReviewPrijs
8 Feandrea Klimboom Meest populair Songmics Feandrea Klimboom

96.4%

“Denk niet te lang na en haal snel deze grote krabpaal voor uw kat of katten!”

ReviewPrijs
9 Beeztees Serpa - Krabpaal - Wit Beeztees Serpa Wit

94.4%

“Stijlvol en stevig deze krabpaal. De juiste hoogte voor een optimaal plezier voor je kat.”

ReviewPrijs
10 Petrebels Maine 90 Cappuccino Petrebels Maine 90 Cappuccino

96.6%

“Een simpele krabpaal die schoon bij je woonkamer past. Heerlijke moment voor je katten.”

ReviewPrijs

 

Wat is een krabpaal?

 

Waarom zou je een krabpaal kopen?

Voor katten is een klauwen een dagelijkse behoefte, en niet zomaar een hobby. Een krabpaal zorgt ervoor dat je katten niet aan je meubels of stoelen gaan zitten krabben. Katten krabben niet omdat ze je meubilair willen vernielen maar omdat ze hun nagels willen onderhouden, uitrekken of spelen maar ook om hun territorium af te baken. Een kat heeft een instinctieve nood om zijn territorium in de gaten te houden, het liefst vanop een hoogte.

Hij kan dan zijn omgeving in de gaten kan houden en krijgt dan rust en veiligheid. Aangezien een kat 16 uur per dag slaapt kan een klimpaal of krabpaal het ideale geschenk zijn voor jou viervoeter. Tegenwoordig komen krabpalen in alle maten en vormen zo zijn er kleine krabpaaltjes maar ook grotere formaten die veel weg hebben van een kleine kattenjungle.

Zo maak je direct van je kat zijn hoekje een ideale leefomgeving, geloof ons op termijn gaat je katje heel blij zijn met deze extra klim rekjes waarin hij kan schuilen en krabben. Welke krabpaal het best bij je viervoeter hoort hangt af van verschillende factoren, zo speelt het ras van de kat maar ook de grootte en het aantal katten dat je in huis hebt een rol bij jouw keuze.

Ook de persoonlijkheid van je kat kan een rol spelen bij de keuze, zo zijn er heel speelse katten waarvan je weet dat ze extra speeltjes aan de krapbaal zeker gaan waarderen. Als je een stille oudere kat hebt die je niet gauw ziet springen door heel het huis kan het misschien verstandig zijn om gewoon een comfortabele krabpaal aan te schaffen zonder te veel toeters en bellen.

In dat geval moet de krabpaal ook niet te hoog zijn aangezien een oudere kat liever op zijn gemak zit zonder te veel moeite te doen. Verder kan de kleur ook een rol spelen bij de aankoop, probeer ervoor te zorgen dat je krabpaal past bij de interieur en sfeer van je appartement. Soms past een compleet andere kleur gewoonweg niet bij je interieur of kleur van je behang.

Nu ja sommige mensen hebben hier helemaal geen last van en kiezen gewoon een krabpaal waarvan ze weten dat hun katje deze zeker leuk gaat vinden. Hopelijk weet je nu al beter waar je ongeveer naar moet kijken als je op zoek bent naar de beste krabpaal voor je kat. Hieronder nog eens de belangrijkste factoren waarom je een krabpaal moet aanschaffen voor je kat:

 • Om de dode buitenste laag van hun klauwen te verwijderen
 • Om hun territorium te markeren met een geur en een visueel merkteken
 • Om hun lichaam te strekken en hun voeten en klauwen te buigen

 

krabpaal best getest

Hoe werkt een krabpaal?

Een krabpaal is een houten paal die is bedekt met ruw materiaal zoals sisaltouw, meubelstof en of tapijtachtige stof. zodat de kat een aangename plek heeft om te krabben. Katten hebben een natuurlijke drang om te klauwen, dit helpt om loszittende delen van zijn nagels te ontdoen en hun nagels te scherpen. Op deze manier markeren ze hun territorium met geurklieren aan hun pootjes.

In de natuur gebruiken katten een boom om te krabben.

Omdat katten deze neiging tot krabben hebben gaan ze vaak meubels en zetels krabben als ze niet over de juiste krabpaal beschikken. Meestal is de paal breed en van hout en is deze ongeveer 60 tot 90 cm hoog.

Hierdoor kan de kat makkelijk zich uitstrekken naar boven. Zorg altijd dat de krabpaal stabiel en stevig staat anders gaat je kat het niet leuk vinden en kan het zijn dat hij de krabpaal negeert. Een krabpaal is in de meeste gevallen bedenkt met ruwe stof zoals sisal.  Er zijn veel verschillende soorten krabpalen je hebt een simpele krabplank maar er zijn ook horizontale platvormige krabmeubels waar je kat volledig tot leven kan komen, deze hebben meestal meerdere slaapplekken en speeltjes. Ook zijn er rotsachtige krabmeubels waar katten zich in kunnen verstoppen. Dit kan heel leuk zijn voor je viervoeter hier kan hij zich instinctief goed thuis voelen. Dan zijn er ook nog de Heel grote verticale krabpalen of beter gezegd klimrekken. Deze kunnen doorlopen tot aan het plafond, let altijd goed op dat deze voldoende stevig staan.

Bij meerdere katten in huis is het dan ook aan te bevelen om meerdere krabpalen te plaatsen, zodat iedere kat een eigen plekje heeft om zijn nagels te scherpen.

De voordelen van een krabpaal

✅ Klimmen en klauteren
✅ De kat heeft vanaf nu zijn eigen plekje waar hij volledig de baas van is.
✅ Zijn territorium overzien vanuit een hoge plek
✅ Zich verstoppen in een holletje
✅ Rusten of slapen in een comfortabel mandje
✅ Krabben
✅ Spelen met zijn speelmaatjes
✅ Kat kan zijn energie kwijt
✅ Helpt tegen overgewicht

 • Sommige modellen zijn onstabiel
 • Duur

 

Krabpaal Koopgids

 

Waar moet je op letten bij de aankoop?

Vooraleer je over gaat tot een aankoop is het van belang rekening te houden met de volgende aan aankoopcriteria. Een krabpaal komt er in alle vormen en maten en ook met verschillenden specificaties, hieronder de belangrijkste factoren waarmee je rekening mee moet houden.

 • Hoogte en positie
 • Krabmateriaal
 • Stabiliteit
 • Capaciteit en Vorm
 • Prijs
 • Verschillende krabpalen

Hoogte

Jongere katten zitten graag hoog, Katten hebben graag controle over hun omgeving en hij zal zich veiliger voelen als hij vanop een hoogte een overzicht over jou huiskamer heeft.

 • Een kat wil zich helemaal kunnen uitrekken tijdens het rekken
 • In welke positie kan de kat krabben Verticale of Horizontale krabpaal

Stevigheid

De krabplek mag niet wiebelen en de bodem plaat moet goed stevig zijn, anders kan je kat wantrouwig worden tegenover de krabpaal en deze gewoon weg negeren.

Het soort krabmateriaal

Sisal is een populaire materiaal keuze als het gaat om krabpalen voor katten. Sisal kan je ook terugvinden in professionele dartborden. Het gaat om zeer hoogwaardige stof die veel kan verdragen. Een simpele krabpaal die de juiste onderdelen bevat is vaak de beste keuze.

Check altijd voor hoeveel katten een krabpaal is gemaakt, zodat je zeker de juiste krabpaal koopt.

Prijs

Een goede krabpaal heb je al voor rond de 35€, afhankelijk van de grote en functies kan de prijs al snel oplopen tot soms wel 300 €. Krabpalen onder de 20€ hebben meestal geen lange levensduur. Het touw kan er snel afkomen bij deze krabpalen. Dus we adviseren altijd boven de 30 € voor onze eindgebruiker.

 

krabpaal review

Meest gestelde vragen over krabpalen (FAQ)

Ja buiten krabpalen zijn er ook nog andere kattenmeubels denk hierbij aan een: krabplank, krabton, klimpaal, krabpaal, kattenplatform. Een krabpaal is kleiner als een krabpaal, een krabton is een soort ton waar de katten in kunnen, een klimpaal is dan weer een XXL krabplank, en een kattenplatform is een groot kattenmeubel dat zwaar weegt en waar meerdere katten tegelijk in kunnen spelen en rusten, check onze TOP 10 hierboven voor suggesties.

Om je meubels te sparen 🙂 ! Een kat gaat instinctief krabben, dat zit in zijn genen. Dit doet hij om zijn territorium af te bakenen en ook om zijn nagels scherp te houden.